Th350 missing a gear

Moderator: Moderators

Th350 missing a gear

Postby craigw125 » Tue Aug 22, 2017 12:24 am

We just bought a kammback with the automatic 3-speed and we took it for a drive and realized that we are missing second gear. It starts out in first gear but then just shifts through to third gear and I was wondering what the problem could be.

-Thanks,
Craig
craigw125
 
Posts: 11
Joined: Mon Oct 31, 2016 6:12 pm

1972 Chevrolet Vega Kammback GT


Re: Th350 missing a gear

Postby Monza Harry » Tue Aug 22, 2017 2:04 am

Craig, Remember that these have now "Been around the block" and any number of things could have happened! I will not say that your transmission isn't bad, but the aluminum glide did come in the early Vega's [you said Kammback, that was only referenced from the factory for Vega] and someone may have swapped in a " 'glide" from another Vega not knowing that it was a 2 speed, the shifts from those seemed like they were missing a gear. Also possible was a shifter swap from a three speed car. And of course the tranny could be bad, just climb under the patient before you are set on a "diagnosis", that is all I am suggesting. Harry Wikipedia:https://en.wikipedia.org/wiki/Powerglide , Pan Gasket for reference: https://www.summitracing.com/int/search ... powerglide And Yahoo Images: https://ca.images.search.yahoo.com/sear ... .yahoo.com
I'm not a hoarder I'm a preservationist 78 Monza Spyder (Soon To Be 2+2 with Spoilers)
User avatar
Monza Harry
 
Posts: 2303
Joined: Tue Oct 04, 2011 8:50 am
Location: Windsor ON Canada

1978 Chevrolet Monza 2+2


Return to Transmission and Driveline Tech

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

     
cron